Pečená bravčová panenka preliata ríbezľovou omáčkou

Info:

4 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia (3 ks panenky + 1 PL omáčky) obsahuje:
139 kcal
Sacharidy: 12 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 12 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Bravčové mäso, kuracie či hovädzie-nezáleží na tom, pretože omáčka je tá, ktorá tu hviezdi. 😉 Mäsu dodáva jedinečnú chuť, sladkosť a harmóniu. Aj vy ste fanúšikom sladko-slanej chuti? 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
- - - olivový olej
500 g - bravčová panenka
- - - sušený rozmarín
60 ml - voda
60 ml - med
250 g - čerstvé ríbezle

Postup:

Bravčová panenka- Mäso som odblanila, umyla a vysušila v čistej utierke. Poliala olivovým olejom, osolila, posypala čiernym korením a sušeným rozmarínom. Na panvici som si rozohriala trochu masla a panenku sprudka opiekla z každej strany. Opečenú panenku som zabalila do alobalu a piekla v predohriatej rúre na 200 stupňov približne 15-20 minút. Po vytiahnutí z rúry som panenku nechala ešte 5 minút v alobale odpočívať a odokryla. Pred rozkrájaním som nechala ešte ďalších 5 minút odpočívať, aby z nej vytiekla prebytočná šťava.

Ríbezľová omáčka- Do malého hrnca som pridala ríbezle, vodu a med. Priviedla k varu a následne plameň stíšila na minimum. Ríbezle som varila približne 15 minút, dokiaľ sa nerozvarili a nevznikla mi hustejšia ríbezľová omáčka.

Podávame najlepšie so zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy