Marinara cestoviny z jedného hrnca

Info:

3 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 35 minút
100g marinara cestovín obsahuje:
75 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 2 g
Bielkoviny: 2 g

Úvod:

Hľadáte zdravé rýchlovky, pri ktorých nezašpiníte polovicu kuchyne a maximálne si pochutíte? Odpoveď je marinara cestoviny z jedného hrnca! 😉 Všetky suroviny jednoducho pridáte do jedného hrnca a jedlo sa varí samo. Existuje niečo jednoduchšie? 😀 😛
POZNáMKA: Pre bezlepkový variant použite bezlepkové cestoviny. Cestoviny môžete použiť akékoľvek podľa chuti.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● sušené oregano - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● čerstvý baby špenát - 1/3 šálky -
● zeleninový vývar - 1 a 1/2 šálky -
● červená cibuľa nakrájaná najemno - 1 ks -
● nasekaná čerstvá bazalka - 1/3 šálky -
● neuvarené farfalle cestoviny - 250 g -
● lúpané paradajky v konzerve - 400 g -

Postup:

Všetky suroviny, okrem špenátu, som pridala do hrnca (cestoviny by mali byť takmer pokryté vývarom a šťavou z paradajok) a priviedla k varu. Následne som plameň mierne stíšila a varila pod pokrievkou 12-15 minút (každých 5 minút som cestoviny premiešala). Potom som plameň stíšila úplne na minimum a varila ďalších 10 minút, dokiaľ cestoviny neboli uvarené a nevytvorila sa mi hustejšia paradajková omáčka. Nakoniec som primiešala baby špenát a cestoviny nechala odpočívať pod pokrievkou ešte 5 minút.

Pred podávaním som cestoviny posypala strúhaným parmezánom (voliteľné).
Dobrú chuť.