Bravčová panenka s bazalkovou omáčkou

Info:

4 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 porcia (3 ks bravčovej panenky + 2 PL omáčky) obsahuje:
249 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 18 g
Bielkoviny: 16 g

Úvod:

úžasná letná rýchlovka. šťavnatá bravčová panenka s krémovou omáčkou z čerstvej bazalky. Keďže ani mňa v lete veľmi nebaví dlho vystávať a pariť sa pri hrncoch, tak vymýšľam nenáročné jedlá, ktoré rýchlo zasýtia vaše hladné brušká. Toto je jeden z nich. úplná topka! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Bravčová panenka:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - - - -
● granulovaný cesnak - - - -
● bravčová panenka - 500 g -
Bazalková omáčka:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● čerstvá bazalka - 2-3 hrste - -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● červená cibuľa nakrájaná najemno - 1 ks -
● zeleninový vývar - 100 ml -
● 30% smotana - 100 ml -

Postup:

Bravčová panenka- Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Bravčovú panenku som očistila a zbavila bielej kože navrchu. Potom som ju potrela olivovým olejom, dochutila mletým čiernym korením, cesnakovým korením a soľou. Na panvici som si rozohriala olivový olej a bravčovú panenku sprudka opiekla z oboch strán (približne 3 minúty z každej strany). Potom som ju zabalila do alobalu a piekla približne 10-15 minút. Pred krájaním na medajlónky som mäso nechala odstáť 5-10 minút, aby vytiekla prebytočná šťava.

Bazalková omáčka- Na panvici som si pomaly rozpustila maslo, pridala nakrájanú cibuľu najemno, cesnak a opiekla dosklovita. Potom som pridala vývar a chvíľu miešala. Nakoniec som pridala smotanu, nakrájanú bazalku a omáčku zredukovala. Hotovú omáčku som rozmixovala dohladka.

Podávama s čerstvým listovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť.